Deze fotogenieke plekken van Slovenië moet je zeker bezoeken!

Deze fotogenieke plekken van Slovenië moet je zeker bezoeken!

Dat Slovenië één van de meest fotogenieke landen van Europa is, wisten wij allang. Op onze rondreis door Slovenië konden we bijna niet stoppen met fotograferen.  Maar de mooiste foto’s worden toch vaak gemaakt door lokale fotografen. I feel Slovenia laat maandelijks een Sloveense topfotograaf aan het woord over zijn favo fotolocaties. Deze maand is dat Jošt Gantar, een gerenommeerde fotograaf, wiens werk werd geëxposeerd op verschillende belangrijke tentoonstellingen over de hele wereld. Ontdek nu zijn favo fotospots in Slovenië:

Het meer van Bled

Vanuit het dorpje Osojnica heb je één van de mooiste uitzichten op het meer van Bled en de regio er om heen. Het uitzicht ligt op het oosten waardoor je de ochtendkleuren nog mooier kunt vastleggen. In de herfst en de winter zie je vanuit hier vaak hoe de mist over het meer kruipt. Wow!

St. Thomas Hill

Op deze fotolocatie kun je een typisch Sloveense landschap heel goed vastleggen. Je kijkt uit op de Kamnik Savinja Alpen. Je ziet de heuvels van Škofja Loka en de kerk Sv. Tomaž (St. Thomas) op de top. Dit is ook een échte ‘ochtend’-locatie, omdat deze plek uitkijkt op het oosten. Hier kun je ook de betoverende kleuren van de zonsopgang bewonderen.  In de herfst en winter is het hier ook heel mooi omdat je dan vaak ochtendmist ziet. Vaak komt alleen de kerk net boven de mist uit. Maar pas op, want de mist trekt regelmatig nog veel hoger op. Dan kun je de kerk niet meer zien, maar dat maakt een bezoekje aan deze plek alleen maar spannender!

 

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published