28310213065_3c93df1683_k

SANTORINI
AUGUST 2016

Struin je regelmatig rond op Pinterest en Instagram dan zie je de foto’s van de witte huisjes, blauwe koepeltjes en diepblauwe zee wel voorbij komen. Het is het eiland dat zo ongeveer op elke ansichtkaart vanuit Griekenland staat afgebeeld. En niet zonder reden: het is er prachtig. En een heerlijke plek om te relaxen en te ontspannen.

Santorini is een Grieks eiland aan de oostzijde van Griekenland. Het ligt in de Egeïsche zee en maakt deel uit van de Cycladen eilandengroep. Diverse vulkaanuitbarstingen die door de eeuwen heen hebben plaatsgevonden, hebben het eiland Santorini een vorm van een halve maan gegeven. De rest van het eiland is daardoor in de zee verdwenen. De rotsachtige wanden van de krater staken loodrecht uit zee omhoog en bovenop de kraterwand ligt een lang lint van glinsterende witte huizen en kerkjes met blauwe daken.

De dorpjes Oia en Fira zijn erg toeristisch maar wij zitten in het rustige badplaatsje Perissa met het kenmerkende zwarte zandstrand. Ideaal als uitvalsbasis om het eiland te ontdekken. Naast ontspannen bij het heerlijke verkoelende zwembad bezoeken we Oia voor de beroemde zonsondergang die de huisjes en de kliffen een dieprode gloed geven. De oude stadjes Pyrgos en Emporio waar we door een wirwar van smalle straatjes lopen, zijn verlaten en kalm. Ze worden bewoond door oudere inwoners die een rustig leventje leiden, ver weg van de toeristische chaos van plaatsen zoals Fira. Dineren doen we met een spectaculair uitzicht op de ‘caldera’. Maar een echte aanrader is het restaurant Selene in het kleine Pyrgos. Naast het ‘ster’ waardige restaurant is er ook een taverna waar je, betaalbaar, heerlijk en echt authentiek Grieks kunt eten. Wij dromen nog even na van onze reis naar het schilderachtige Santorini.